Laatste nieuwsberichten
Een jaar geleden is bij Carolien (43) de diagnose MS gesteld. Haar man Sean is actief op zoek gegaan naar informatie over MS en manieren waarop je zo gezond mogelijk kunt leven. Zij hebben veel gehad aan het boek en de adviezen daarin van professor Jelinek, en hebben beiden hun leefstijl aangepast. “Een gezonde leefstijl is goed voor iedereen, dus ik doe hetzelfde als Carolien”, zegt Sean. Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
Kelly Gerritsen (36) is militair in hart en nieren. In 2010, nadat zij terugkeerde van haar uitzending naar Afghanistan, werd bij haar de diagnose MS gesteld. “Als militair ben je actief, ondernemend en sportief. Dit stond haaks op het beeld dat ik toen van mensen met MS had. Maar MS betekent niet per definitie dat je niets meer kan. Ik kijk nu bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van herintreden bij Defensie.” Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
Al langere tijd wordt gekeken naar mogelijke diëten die de klachten van mensen met MS kunnen verminderen. Duidelijk is dat er geen specifiek dieet of bepaalde voedingsmiddelen zijn die MS kunnen beïnvloeden. Wel hebben mensen met MS soms ontdekt wat specifiek voor hen lijkt te helpen. Reden voor het Nationaal MS Fonds om hier nader onderzoek naar te doen. Artikel uit Care4Contact, augustus 2017. In samenwerking met Marco Heering van het Nationaal MS Fonds.
Lees meer
In het Erasmus MC Sophia in Rotterdam is het enige kinder-MS-centrum in Nederland. Per jaar wordt bij 10 tot 15 kinderen de diagnose MS gesteld, meestal in de leeftijd rond de pubertijd. Sarita van den Berg, zou niet anders willen dan met deze kinderen werken. “Kinderen gaan heel anders om met problemen en ziek zijn dan volwassenen. Ze zijn veel flexibeler. En bij kinderen met MS behandel je niet alleen hen, maar het hele gezin.” Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
In ReDiscoverMe brengt Damar Lamers een vrouw met progressieve multiple sclerose samen met een professionele danseres. Het resultaat is bijzonder. Een dansstuk waarin onderzoek centraal staat om mensen met een chronische ziekte te inspireren en te bewegen. Wat zijn hun drijfveren en op welke manier draagt dit bij aan hun geluk? Interview uit Care4Contact, november 2017.
Lees meer
Niet iedereen weet dat je altijd een afspraak kan maken met een bedrijfsarts als je MS hebt, ook als je op dat moment geen klachten hebt die het werk beïnvloeden. “Je bent niet verplicht om aan je werkgever te melden dat je MS hebt, maar als je dat wel doet kan de werkgever, eventueel in overleg met de bedrijfsarts, indien nodig aanpassingen doorvoeren op de werkplek”, zegt bedrijfsarts Irma van Lieshout. Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
Multiple sclerose (MS) heeft een grillig verloop en verschilt sterk per persoon. Vaak kan na het stellen van de diagnose niet worden voorspeld hoe ernstig de ziekte verloopt en moet de medicatie daarom in de loop der tijd worden aangepast. Dr. Marijn Martens, verbonden aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit in Nijmegen en de MKB Drug Target ID, doet onderzoek naar genetica bij MS. Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
Sinds 2015 schrijft Nicole Donal een lifestyle blog voor levensgenieters na een diagnose op www.tiepiesnicole.nl. Zij schrijft over haar leven (met MS) en nog veel meer. Voor Care4Contact (november 2017) schreef ze een stuk over wat haar gelukkig maakt.
Lees meer
Pagina 1 van 4 FirstPrevious [1]

Vragen aan de dokter

Bij het kiezen van een behandeling van MS moet aan veel verschillende dingen gedacht worden.
Hier staan enkele belangrijke zaken, die je met de neuroloog kunt bespreken

Stel je vraag

  • Was deze informatie nuttig?