Patiëntorganisaties

Ben je benieuwd naar ervaringen van andere patiënten met Multiple Sclerose? 
Wil je weten hoe zij omgaan met medicijnen, eventuele bijwerkingen en wat daar tegen te doen is? Wil je in contact komen met lotgenoten?
Er zijn meerdere verenigingen en websites waar je in contact kan komen met andere patiënten of ervaringen van andere patiënten kan lezen.

Nationaal MS fonds
Patiëntenorganisatie die zich inzet voor mensen met MS op het gebied van voorlichting, coaching en onderzoek.
www.nationaalmsfonds.nl

MS Vereniging Nederland (MSVN)
De Vereniging voor mensen met MS en hun betrokkenen MSVN staat voor Multiple Sclerose Vereniging Nederland. Het is met recht een vereniging, want de vele activiteiten worden door honderden enthousiaste leden/vrijwilligers georganiseerd.
www.msvn.nl 

MS Research
Al bijna 30 jaar stimuleert Stichting MS Research onderzoek naar multiple sclerose (MS) en geeft zij voorlichting over MS aan een breed publiek. MS Research financiert onderzoeksprojecten aan Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen.
www.msresearch.nl

Stichting MS-Anders
De stichting MS-Anders maakt zich sterk voor een betere kwaliteit van leven van patiënten met multiple sclerose. MS-Anders heeft zich van meet af aan gericht op de mensen met multiple sclerose ZELF. Daarom financieren zij niet alleen wetenschappelijk onderzoek, maar maken ze zich ook hard voor de leefomgeving van de patiënt, zijn/haar partner en kinderen en de zorg eromheen. Met creatieve oplossingen wordt continu gezocht naar minder belasting, minder pijn en meer levensvreugde.
www.ms-anders.nl

Stichting MS web
Informatie site voor mensen met multiple sclerose.
www.msweb.nl

PatientsLikeMe
De onafhankelijk website PatientsLikeMe is in de Verenigde Staten ontstaan. Het is een internationale website voor patiënten voor alle mogelijke aandoeningen, dus ook Multiple Sclerose. Je kan hier met patiënten wereldwijd ervaringen uitwisselen en vergelijken. Registratie is gratis.
www.patientslikeme.com


Vragen aan de dokter

Bij het kiezen van een behandeling van MS moet aan veel verschillende dingen gedacht worden.
Hier staan enkele belangrijke zaken, die je met de neuroloog kunt bespreken

Stel je vraag

  • Was deze informatie nuttig?