MS en vrije tijd

MS kan je beperken  in het doen van dingen waar je plezier uithaalt of die je doet om te ontspannen. Je MS hoeft je er echter niet van te weerhouden om erop uit te gaan. Er zijn verschillende bronnen beschikbaar die informatie geven over vrijetijdsbesteding voor mensen die minder mobiel zijn zoals de hieronder genoemde links. 

Geschikte wandelroutes 
Lekker erop uit gaan in de natuur is voor iedereen gezond en ontspannend. Maar als je beperkt bent door MS-klachten is niet ieder pad even toegankelijk. Gelukkig zijn er sites die getest hebben welke routers toegankelijk zijn en welke niet. Kijk bijvoorbeeld maar eens op:

Geschikte restaurants 
Naar een restaurant gaan kan lastig zijn als je beperkingen hebt door MS. Drempels, trappen, geen invalidentoilet: uitdagingen genoeg.
Om eetgelegenheden te stimuleren daar verandering in te brengen, bestaat sinds 2016 het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT).

Het keurmerk is een initiatief van Ongehinderd en de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Deze organisaties zetten zich in voor het toegankelijk maken van openbare gelegenheden voor mensen met een lichamelijke beperking. Op ongehinderd.nl (ook als app beschikbaar) kun je zoeken waar je met lichamelijke beperkingen toch goed terecht kan.

Als je tips hebt over sites die volgens jou op www.levenmetms.nl niet mogen ontbreken, geef dit dan door via het contactformulier. hartelijk dank alvast!

Wellicht ook interessant voor je om te lezen:


Vragen aan de dokter

Bij het kiezen van een behandeling van MS moet aan veel verschillende dingen gedacht worden.
Hier staan enkele belangrijke zaken, die je met de neuroloog kunt bespreken

Stel je vraag

  • Was deze informatie nuttig?