Laatste nieuwsberichten
RRMS, PML of EDSS – wie zich bezighoudt met het onderwerp multiple-sclerose, komt vaak ingewikkelde vakbegrippen of onbegrijpelijke afkortingen tegen. In dit artikel worden een aantal begrippen op het gebied van MS en kinderwens belicht.
Lees meer
Hoe ga je met je werk om als je de diagnose MS hebt? Wat heb je nodig om te kunnen blijven werken? Leer er van alles over bij het door de MS Vereniging Nederland georganiseerde symposium 'MS en werk' op 29 september a.s.
Lees meer
Iedereen zal de impact van MS op het dagelijks leven anders ervaren. Het is soms zoeken naar wat je wel en niet kan. Er zijn verschillende boeken geschreven over de ervaringen van mensen met MS die inspiratie kunnen geven. Ook het zorgboek Multiple sclerose kan handvatten bieden. Een selectie uit Care4Contact, december 2018.
Lees meer
MS Motion wordt elk jaar georganiseerd door het Nationaal MS Fonds om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). Ben jij er bij op zondag 9 september a.s. in Utrecht?
Lees meer
Sinds 30 januari 2016 is het MS-centrum van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht gecertificeerd door het Nationaal MS Fonds met het zogenoemde ‘Vlinderkeurmerk’. Al een aantal jaar voldoet het centrum aan de eisen die hieraan zijn verbonden. “We hebben het certificaat aangevraagd, omdat we extra naar buiten willen brengen dat we een gespecialiseerd MS-centrum zijn. Daarnaast stellen patiënten een keurmerk op prijs, omdat ze dan zijn verzekerd van goede zorg,” vertellen MS-neurologe...
Lees meer
Mindfulness is aandachtstraining waarbij je op een vriendelijke manier contact maakt met wat zich in het hier en nu afspeelt. “Die aandacht helpt je om het verschil te zien tussen wat er echt gebeurt in je lijf of in je gedachten en wat je er vervolgens mee doet”, zegt mindfulnesstrainer Ronald de Caluwé. Wat kan mindfulness betekenen voor mensen met MS? Interview uit Care4Contact, november 2017.
Lees meer
Op de MS-poli van het Jeroen Bosch Ziekenhuis werkt Laura van der Velde inmiddels al tien jaar als MS-verpleegkundige. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gecertificeerd door de Samenwerking Topklinische Ziekenhuizen (STZ) vanwege topklinische patiëntenzorg, deelname aan wetenschappelijk onderzoek, behandeling van een groot aantal extra mensen met MS uit de regio en het verrichten van scholing. Interview uit Care4Contact, november 2017.
Lees meer
Op 30 mei is het Wereld MS Dag. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor multiple sclerose (MS). Ieder jaar staat een thema centraal waarop de activiteiten zich richten. Het thema van MS Vereniging Nederland voor 2018 is ‘MS en (vrijwilligers)werk’.
Lees meer
Pagina 1 van 6 FirstPrevious [1]

Vragen aan de dokter

Bij het kiezen van een behandeling van MS moet aan veel verschillende dingen gedacht worden.
Hier staan enkele belangrijke zaken, die je met de neuroloog kunt bespreken

Stel je vraag

  • Was deze informatie nuttig?