Laatste nieuwsberichten
Archive by month: 2016-12Return
Robin Schepman (34) is DJ, eigenaar van Schepman Media en DJ-school NOP, en werkt op projectbasis. Sinds een jaar weet hij dat hij MS heeft. “Eigenlijk weet ik het nog maar kort. Achteraf gezien, als je gaat terugrekenen, had ik al zeven jaar lang symptomen van MS.” Interview uit Care4Contact, december 2016.
Lees meer
Tessa van de Berg werd op haar 28e gediagnosticeerd met MS. Inmiddels zet zij haar schrijftalent al een aantal jaren in voor columns over haar leven met MS in Care4Contact. Voor de editie met het thema 'MS & actieve leefstijl' (december 2016), schreef zij deze column.
Lees meer
Wanneer je MS hebt en op vakantie gaat, zal je met een aantal extra zaken rekening moeten houden. Denk hierbij aan het type vakantie, je energiepeil, vaccinaties, je medicatie en kou/warmte. “Voor ieder persoon is dat weer anders en ieder heeft daar zijn eigen gevoel bij,” vertelt Jolanda van Gorkum, gespecialiseerd MS- en Parkinson-verpleegkundige van Alrijne Ziekenhuis te Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Interview uit Care4Contact, december 2016.
Lees meer
Vermoeidheid is de meest gehoorde klacht bij MS en is te onderscheiden in twee componenten: fysieke en mentale vermoeidheid. Daarom heeft Teva Pharma België in samenwerking met onder andere prof. dr. ir. Guy Nagels de MS TeleCoach Studie opgezet. Doelstellingen van de MS TeleCoach studie zijn de stimulans van meer fysieke activiteit en het geven van energiemanagementtips. Artikel uit Care4Contact, december 2016.
Lees meer

Vragen aan de dokter

Bij het kiezen van een behandeling van MS moet aan veel verschillende dingen gedacht worden.
Hier staan enkele belangrijke zaken, die je met de neuroloog kunt bespreken

Stel je vraag

  • Was deze informatie nuttig?