Laatste nieuwsberichten
Archive by month: 2018-2Return
Niet iedereen weet dat je altijd een afspraak kan maken met een bedrijfsarts als je MS hebt, ook als je op dat moment geen klachten hebt die het werk beïnvloeden. “Je bent niet verplicht om aan je werkgever te melden dat je MS hebt, maar als je dat wel doet kan de werkgever, eventueel in overleg met de bedrijfsarts, indien nodig aanpassingen doorvoeren op de werkplek”, zegt bedrijfsarts Irma van Lieshout. Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
Multiple sclerose (MS) heeft een grillig verloop en verschilt sterk per persoon. Vaak kan na het stellen van de diagnose niet worden voorspeld hoe ernstig de ziekte verloopt en moet de medicatie daarom in de loop der tijd worden aangepast. Dr. Marijn Martens, verbonden aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit in Nijmegen en de MKB Drug Target ID, doet onderzoek naar genetica bij MS. Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
Sinds 2015 schrijft Nicole Donal een lifestyle blog voor levensgenieters na een diagnose op www.tiepiesnicole.nl. Zij schrijft over haar leven (met MS) en nog veel meer. Voor Care4Contact (november 2017) schreef ze een stuk over wat haar gelukkig maakt.
Lees meer

Vragen aan de dokter

Bij het kiezen van een behandeling van MS moet aan veel verschillende dingen gedacht worden.
Hier staan enkele belangrijke zaken, die je met de neuroloog kunt bespreken

Stel je vraag

  • Was deze informatie nuttig?