Laatste nieuwsberichten
Archive by month: 2018-3Return
Al langere tijd wordt gekeken naar mogelijke diëten die de klachten van mensen met MS kunnen verminderen. Duidelijk is dat er geen specifiek dieet of bepaalde voedingsmiddelen zijn die MS kunnen beïnvloeden. Wel hebben mensen met MS soms ontdekt wat specifiek voor hen lijkt te helpen. Reden voor het Nationaal MS Fonds om hier nader onderzoek naar te doen. Artikel uit Care4Contact, augustus 2017. In samenwerking met Marco Heering van het Nationaal MS Fonds.
Lees meer
In het Erasmus MC Sophia in Rotterdam is het enige kinder-MS-centrum in Nederland. Per jaar wordt bij 10 tot 15 kinderen de diagnose MS gesteld, meestal in de leeftijd rond de pubertijd. Sarita van den Berg, zou niet anders willen dan met deze kinderen werken. “Kinderen gaan heel anders om met problemen en ziek zijn dan volwassenen. Ze zijn veel flexibeler. En bij kinderen met MS behandel je niet alleen hen, maar het hele gezin.” Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
In ReDiscoverMe brengt Damar Lamers een vrouw met progressieve multiple sclerose samen met een professionele danseres. Het resultaat is bijzonder. Een dansstuk waarin onderzoek centraal staat om mensen met een chronische ziekte te inspireren en te bewegen. Wat zijn hun drijfveren en op welke manier draagt dit bij aan hun geluk? Interview uit Care4Contact, november 2017.
Lees meer

Vragen aan de dokter

Bij het kiezen van een behandeling van MS moet aan veel verschillende dingen gedacht worden.
Hier staan enkele belangrijke zaken, die je met de neuroloog kunt bespreken

Stel je vraag

  • Was deze informatie nuttig?