Laatste nieuwsberichten
29aug

Boekenclub: Leven met MS

De dagelijkse dingen, maar dan met MS

Egbert Mulder vertelt over de alledaagse praktijk van het leven in combinatie met de beperkingen die voortvloeien uit zijn ziekte multiple sclerose. De verhalen maken duidelijk wat de ziekte in de loop der jaren met iemand doet. Het boek is een mix van het beginstadium van MS tot zijn hedendaagse ervaringen. De auteur beschrijft ze serieus en met humor. Verder geeft hij praktische tips om (figuurlijk) staande te blijven en de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Auteur: E. Mulder
Uitgever: Boekscout.nl
ISBN: 978 946 089 1663

Ik ben er één uit duizend

In Ik ben er één uit duizend schrijft MS-patiënte Henriëtte Nooren op een reële wijze over haar leven met multiple sclerose, nadat dit in 2004 bij haar is ontdekt. Zij heeft primair progressieve MS (PPMS), één van de minst voorko­mende vormen. Henriëtte merkte dat er bij mensen met MS, en vooral in hun omgeving - partners, familie, vrienden, bekenden - behoefte is om meer te weten over dit ziektebeeld. Wat betekent leven met MS, hoe ziet het leven eruit door de bril van een MS-patiënt. Zonder de ernst van dit ziektebeeld uit het oog te verliezen beschrijft zij haar verhaal op een luchtige, zo nu en dan humoristische wijze.

Auteur: Henriëtte Nooren-van den Bogaert
Uitgever: Uitgeverij Calbona
ISBN: 978 949 222 8161

Inspiratie - Over-leven met MS

De ziekte multiple sclerose beïn­vloedt je leven, maar hoe je ermee omgaat, bepaalt in hoeverre het je leven ook daadwerkelijk verandert. Dit boek laat zien hoe de ziekte het leven van Remko Dijkstra maar wei­nig heeft veranderd. Door niet anders naar de dingen te gaan kijken. Door alles te blijven zien zoals het is. Door te blijven wie je was. Want er is wel degelijk een verschil tussen ‘ziekzijn’ en het ‘hebben van een ziekte’. Zoals jij ermee omgaat, zo zullen ook anderen je zien.

Auteur: Remko Dijkstra
Uitgever: Brave New Books
ISBN: 978 940 211 9848

Zorgboek Multiple sclerose (MS)

Het zorgboek Multiple sclerose is ont­wikkeld voor mensen met MS en hun naasten. Uitgangspunt van het zorg­boek is om, op basis van goede medi­sche informatie, praktische aangrij­pingspunten te bieden voor het omgaan met problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen.

Uitgever: Stichting September
ISBN: 978 908 648 0609


Vragen aan de dokter

Bij het kiezen van een behandeling van MS moet aan veel verschillende dingen gedacht worden.
Hier staan enkele belangrijke zaken, die je met de neuroloog kunt bespreken

Stel je vraag

  • Was deze informatie nuttig?