Laatste nieuwsberichten
Archive by category: InterviewsReturn
Sinds 30 januari 2016 is het MS-centrum van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht gecertificeerd door het Nationaal MS Fonds met het zogenoemde ‘Vlinderkeurmerk’. Al een aantal jaar voldoet het centrum aan de eisen die hieraan zijn verbonden. “We hebben het certificaat aangevraagd, omdat we extra naar buiten willen brengen dat we een gespecialiseerd MS-centrum zijn. Daarnaast stellen patiënten een keurmerk op prijs, omdat ze dan zijn verzekerd van goede zorg,” vertellen MS-neurologe...
Lees meer
Mindfulness is aandachtstraining waarbij je op een vriendelijke manier contact maakt met wat zich in het hier en nu afspeelt. “Die aandacht helpt je om het verschil te zien tussen wat er echt gebeurt in je lijf of in je gedachten en wat je er vervolgens mee doet”, zegt mindfulnesstrainer Ronald de Caluwé. Wat kan mindfulness betekenen voor mensen met MS? Interview uit Care4Contact, november 2017.
Lees meer
Op de MS-poli van het Jeroen Bosch Ziekenhuis werkt Laura van der Velde inmiddels al tien jaar als MS-verpleegkundige. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gecertificeerd door de Samenwerking Topklinische Ziekenhuizen (STZ) vanwege topklinische patiëntenzorg, deelname aan wetenschappelijk onderzoek, behandeling van een groot aantal extra mensen met MS uit de regio en het verrichten van scholing. Interview uit Care4Contact, november 2017.
Lees meer
De GeluksWijzer is een combinatie van een zelf-helpwebsite en een follow-uponderzoek naar het effect van levenskeuzen op geluk. Naast inzicht in je eigen geluk is het ook mogelijk om jezelf te vergelijken met mensen in dezelfde situatie, bijvoorbeeld met een chronische aandoening. Socioloog prof. dr. Ruut Veenhoven legt uit hoe de GeluksWijzer werkt. Interview uit Care4Contact, november 2017.
Lees meer
In het Erasmus MC Sophia in Rotterdam is het enige kinder-MS-centrum in Nederland. Per jaar wordt bij 10 tot 15 kinderen de diagnose MS gesteld, meestal in de leeftijd rond de pubertijd. Sarita van den Berg, zou niet anders willen dan met deze kinderen werken. “Kinderen gaan heel anders om met problemen en ziek zijn dan volwassenen. Ze zijn veel flexibeler. En bij kinderen met MS behandel je niet alleen hen, maar het hele gezin.” Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
In ReDiscoverMe brengt Damar Lamers een vrouw met progressieve multiple sclerose samen met een professionele danseres. Het resultaat is bijzonder. Een dansstuk waarin onderzoek centraal staat om mensen met een chronische ziekte te inspireren en te bewegen. Wat zijn hun drijfveren en op welke manier draagt dit bij aan hun geluk? Interview uit Care4Contact, november 2017.
Lees meer
Niet iedereen weet dat je altijd een afspraak kan maken met een bedrijfsarts als je MS hebt, ook als je op dat moment geen klachten hebt die het werk beïnvloeden. “Je bent niet verplicht om aan je werkgever te melden dat je MS hebt, maar als je dat wel doet kan de werkgever, eventueel in overleg met de bedrijfsarts, indien nodig aanpassingen doorvoeren op de werkplek”, zegt bedrijfsarts Irma van Lieshout. Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
Multiple sclerose (MS) heeft een grillig verloop en verschilt sterk per persoon. Vaak kan na het stellen van de diagnose niet worden voorspeld hoe ernstig de ziekte verloopt en moet de medicatie daarom in de loop der tijd worden aangepast. Dr. Marijn Martens, verbonden aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit in Nijmegen en de MKB Drug Target ID, doet onderzoek naar genetica bij MS. Interview uit Care4Contact, augustus 2017.
Lees meer
Pagina 1 van 2 FirstPrevious [1]

Vragen aan de dokter

Bij het kiezen van een behandeling van MS moet aan veel verschillende dingen gedacht worden.
Hier staan enkele belangrijke zaken, die je met de neuroloog kunt bespreken

Stel je vraag

  • Was deze informatie nuttig?